Kokosmakroner

Kokosmakroner

Det er lite som slår disse kokosherlighetene. De er søte, seige, myke og sprø i kantene. Heldigvis er de også latterlig enkle å få til. Tre ingredienser er alt som skal til.

Jeg bruker mye mer eggehvite enn eggeplomme, og kjøper flasker med hvite. Da slipper jeg å lure på hva jeg skal gjøre med plommene som blir til overs. Det jeg ikke bruker, fryser jeg ned i isterningposer.

Drikke til:

Her er det vel kaffe eller te som gjelder for de fleste. Men det holder lenge en god bok og en komfortabel lenestol.

Tips:

Har du lyst på det lille ekstra, kan du dyppe den nederste tredjedelen i smeltet sjokolade. Da smaker de nesten som Bounty-sjokolade.

Hvis du ikke har temperert sjokoladen, bør du oppbevare kakene kjølig. Utemperert sjokolade smelter ved ganske lav temperatur. Jeg pleier ikke temperere sjokoladen av den enkle grunn at jeg er en skikkelig kløne på feltet og ender opp med en masse klin og et elendig resultat. Men hvis du vil, finner du en masse ulike oppskrifter på nettet. Kanskje er du flinkere enn meg.

Hvor mye?

15–20 stykker

Hvor lenge?

Veldig rask og enkel

Ingredienser:

200 g kokosmasse
200 g sukker
4 eggehviter (små eller mellomstore egg)

Oppbevares i kakeboks. Legg dem gjerne opp-ned, da er sannsynligheten for at de klistrer seg sammen mindre – dette er klissete saker.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Bland alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Varm sakte opp mens du rører med en tresleiv. Når konsistensen minner om en litt tykk risengrynsgrøt, tar du kjelen av platen. Det er viktig at massen ikke koker.

Dekk to stekebrett med bakepapir og legg deigen i små topper med to skjeer. Stekes i 12–13 minutter til kakene begynner å bli pent gylne i kanten.

La dem stå på stekebrettet til de slipper bakepapiret før du flytter dem over på rist.

Oppbevares i kakeboks. Legg dem gjerne opp-ned, da er sannsynligheten for at de klistrer seg sammen mindre – dette er klissete saker.

Eller kanskje noe annet søtt?