Grønn vår

Grønn vår

Jeg har kalt drinken grønn vår, og den smaker da også herlig og friskt av kommende sommer. Men, og det er et stort men. Hvorfor ikke lokke litt på våren en mørk høstkveld. Det går jo mot lysere tider, ikke sant? Og ingenting leder tankene raskere mot lyse forsommernetter enn et glass bobler.

Agurk er en super drinkingrediens. Som garnityr setter den seg først og fremst i nesen, i denne drinken får du smaken også i munnen. Mynte, agurk og lime. Vi snakker klassiker!

Tips:

Hvis du legger et klede i bunnen av bollen før du river agurken, får du klemt ut enda mer saft. Det betyr naturlig nok en kraftigere agurksmak på drinken, akkurat som vi vil ha det. Da er det heller ikke nødvendig å ha agurkkjøttet i shakeren. Vil du ha den søtere, bruker du litt mer sukkerlake. Enkelt og greit.

Hvor mye?

1 drink

Hvor lenge?

Rask

Ingredienser:

1 cl gin
1 cl Cointreau
1–2 cl sukkerlake (50/50 sukker og kokende vann, avkjølt)
1 cl presset lime (ca. ¼ saftig lime)
¼ agurk, revet (se fremgangsmåte)
ca. 5 mynteblader

musserende vin
isbiter

Pynt med en pen myntetopp.

Fremgangsmåte:

Riv agurken i en bolle (eller lag agurkjuice). Klem ut saften og ha alt (kjøtt og saft) i en shaker.

Tilsett gin, Cointreau, sukkerlake, lime, mynteblader og en neve isbiter.

Ha en passe dose isbiter i et vinglass.

Rist shakeren til det blir så kaldt at det gjør vondt å holde den.

Sil over isbitene og topp med musserende vin.

Pynt med en pen myntetopp.

Eller noe annet godt å drikke?