Kikertpannekaker

Kikertpannekaker

Kikertpannekaker er latterlig enkelt og veldig godt. Her har jeg toppet med avokadoskiver og bacon, men de smaker like godt i vegetarisk versjon med bakte grønnsaker, fetaost og yoghurtdressing – fem om dagen i ett eneste måltid!

Men hvis du skulle gå for bacon, husk at det ikke er så mye som skal til. Jeg sier som min venninne Wenche: Bacon er en urt!

Denne oppskriften finner du også i Uten gluten, kokeboken jeg skrev sammen med Anja Skjævestad.

Drikke til:

Det du måtte ha lyst på. Har du lyst på vin, gjelder det å holde seg til det enkle og friske. Ingen tunge rødviner, med andre ord.

Tips:

Kikertmel kan kjøpes i helsekostforretninger, eller for en mye billigere penge, i butikker som fører indiske og pakistanske varer. Se etter gram flour. Panne­kakene kan brukes som brød til indisk mat, eller de kan toppes med akkurat det du måtte ha lyst på

Hvor mye?

Middag til 2 personer

Hvor lenge?

Ganske rask

Ingredienser:

75 g kikertmel
2 dl vann
½ ts salt
1 vårløk eller ½ sjalottløk, finhakket (kan sløyfes)
½ –1 fedd hvitløk (kan sløyfes)

pannekakene kan smaksettes akkurat som du vil, her er det bare å plukke fra øverste hylle:

Europeisk smak:
røkt paprikapulver, frisk timian, persille eller rosmarin, finhakkede soltørkede tomater …

Indisk smak:
finhakket grønn chili, ristet hel spisskummen, finhakket frisk koriander, gurkemeie, malt koriander, chilipulver …

Pannekakene toppes med det du har for hånden eller har lyst på: ovnsbakte grønnsaker og fetaost. Avokado og bacon. Tacokjøtt, salat og rømme. Noen skiver kyllingbryst eller resten av gårsdagens middag …

Fremgangsmåte:

Visp sammen kikertmel, salt og vann til en klumpfri røre. La den stå i et par minutter før du fjerner skummet som har lagt seg på toppen. Tilsett resten var pannekakeingrediensene og lar røren stå på benken i ca. 1 time.

Bruk godt med olje når du steker pannekakene for herlig sprø kanter. La oljen bli varm i pannen. Visp røren godt før du heller en liten øse i pannen. Vipp på pannen for å fordele røren. Snu pannekakene forsiktig når de er tørre på toppen og pent gylne i kanten.

Hold dem varme mellom to tallerkener eller på lav varme i stekeovnen.

Rør godt før du heller mer røre i pannen.

Pannekakene toppes med det du har for hånden eller har lyst på: ovnsbakte grønnsaker og fetaost. Avokado og bacon. Tacokjøtt, salat og rømme. Noen skiver kyllingbryst eller resten av gårsdagens middag …